Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hoogtelijn

Anne Holt (auteur)
Tijdens een zware sneeuwstorm ontspoort een trein bij het hoogstgelegen station in Noorwegen. De passagiers moeten noodgedwongen een onderkomen zoeken in het plaatselijke hotel. Het zal enige tijd duren voor hulpverleners het dorp kunnen bereiken en de gasten zijn op elkaar aangewezen. Al tijdens de eerste nacht wordt er een mysterieuze moord gepleegd. Het slachtoffer is een beroemde televisiedomi
Titel
Hoogtelijn
Auteur
Anne Holt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
1222
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
17 banden
Oorspr. uitgever
Cargo
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens een sneeuwstorm in het noorden van Noorwegen ontspoort een trein. De reizigers worden opgevangen in een hotel. Kort daarna worden twee moorden gepleegd. Voormalig inspecteur van politie Hanne Wilhelmsen zit na een schietincident in een rolstoel en wijst alle contacten af. Hij heeft veel moeite met het aanvaarden van zijn situatie, maar probeert toch de moorden op te lossen. Het verhaal heeft veel weg van romans van Agatha Christie: zonder moderne opsporingsmethodes, maar alleen door scherp na te denken probeert Hanne de dader te ontmaskeren. Verder bevinden zich onder de reizigers enkele figuren die zowel terrorist als van de politie kunnen zijn. Ook de onbekende namen zorgen voor vragen: is de persoon een man of een vrouw. Maar verder is het een beklemmend en spannend verhaal dat door de zware storm en extreme kou een extra lading krijgt. Paperback met kleine druk.

Over Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bjarne Thune

Anne Holt (Larvik, 16 november 1958) is een Noorse schrijfster en (oud-) politica. Ze was namens Arbeiderpartiet minister van justitie in het eerste kabinet van Thorbjørn Jagland van 1996 tot 1997 maar moest die post opgeven wegens gezondheidsproblemen.

Holt heeft een juridische opleiding gevolgd aan de universiteit van Bergen. Ze heeft gewerkt bij de Noorse omroep, de NRK, en later als jurist bij de politie in Oslo. In 1993 debuteerde ze als schrijfster. Haar werk past in het genre van de literaire thriller. In veel van haar boeken is de hoofdpersoon 'Hanne Wilhelmsen', een lesbische rechercheur van de politie in Oslo.

Een andere reeks gaat over inspecteur Yngvar Stubø & Inger Johanne Vik psychologe-profiler

Meerdere van haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Bibliografie