Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Je verdiende loon

Anne Holt (auteur)
Na de ontvoering van een aantal kinderen roept een inspecteur van de Noorse politie de hulp in van een psychologe.
Titel
Je verdiende loon
Auteur
Anne Holt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Det som er mitt
Uitgever
Breda: De Geus, 2006 | Andere uitgaves
350 p.
ISBN
9789044507621

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerst verdwijnt de kleine Emilie, vervolgens de vijfjarige Kim en dan worden er nog twee kinderen ontvoerd. Drie van de vier kinderen worden dood teruggevonden, met een briefje waarop de tekst 'Dit is je verdiende loon' staat geschreven. Inspecteur Yngvar Stubø, belast met het onderzoek, heeft weinig aanknopingspunten en schakelt jurist/psycholoog Inger Johanne Vik, zelf moeder van een autistisch dochtertje, in. Aanvankelijk aarzelt zij, bang voor te grote emotionele betrokkenheid en vanwege haar werk. Zij doet wetenschappelijk onderzoek naar seksuele misdrijven en is bezig met een veertig jaar oude moord op een klein meisje, waar toen mogelijk een onschuldig man voor is veroordeeld. Een goed geschreven, sfeervolle en spannende psychologische thriller met goed uitgediepte personages, van de Noorse schrijfster Anne Holt (1958). Dit keer zonder de vrouwelijke politie-inspecteur Hanne Wilhelmsen in de hoofdrol. 'Je verdiende loon' kreeg twee sterren in VN's Detective & Thrillergids. Holt…Lees verder

Over Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bjarne Thune

Anne Holt (Larvik, 16 november 1958) is een Noorse schrijfster en (oud-) politica. Ze was namens Arbeiderpartiet minister van justitie in het eerste kabinet van Thorbjørn Jagland van 1996 tot 1997 maar moest die post opgeven wegens gezondheidsproblemen.

Holt heeft een juridische opleiding gevolgd aan de universiteit van Bergen. Ze heeft gewerkt bij de Noorse omroep, de NRK, en later als jurist bij de politie in Oslo. In 1993 debuteerde ze als schrijfster. Haar werk past in het genre van de literaire thriller. In veel van haar boeken is de hoofdpersoon 'Hanne Wilhelmsen', een lesbische rechercheur van de politie in Oslo.

Een andere reeks gaat over inspecteur Yngvar Stubø & Inger Johanne Vik psychologe-profiler

Meerdere van haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Bibliografie