Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verborgen feiten

Anne Holt (auteur), Annemarie Smit (vertaler)
De moord op drie familieleden en een onbekende man lijkt te wijzen op grote familieproblemen.
Titel
Verborgen feiten
Auteur
Anne Holt
Vertaler
Annemarie Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Sannheten bortenfor
Editie
2
Uitgever
Breda: De Geus, 2010 | Andere uitgaves
317 p.
ISBN
9789044517576 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen


Holt, Anne
Verborgen feiten
Anne Holt is een van de schrijvers die me mijn vooroordelen over misdaadlitteratuur heeft doen nuanceren. Door haar mensenkennis, haar lange ervaring in het rechtswezen en haar werk als politiecommisaris is ze in staat om erg verfijnde verhalen te maken. Ze kan bovendien ook goed schrijven en ontsnapt zo aan de stereotypen van de thriller. Verborgen feiten heeft me helaas op verschillende niveaus teleurgesteld.
Het boek wordt dramatisch ingeleid wanneer een afschrikwekkend lelijke straathond op zijn jacht naar warmte en eten vier lijken vindt. Dit luguber begin belooft veel, maar die beloftes worden niet ingelost. De politie en de recherche in Oslo gaat uit van een viervoudige moord maar al gauw blijkt dat een van de vier slachtoffers niet in het plaatje past. De eerste drie slachtoffers zijn de vader, de moeder en de oudste zoon van een gegoede familie die in hun eigen huis vermoord zijn. Het vierde lichaam is dat van een ietwat zonde…Lees verder
Een paar dagen voor Kerstmis worden vier lichamen gevonden, drie uit een familie en een onbekende man. De politie ontdekt dat er binnen de familie allerlei conflicten heersen waardoor er genoeg verdachten zijn. Inspecteur Hanne Wilhelmsen ontdekt echter een aantal zaken die een ander licht op de zaak werpen. Als haar duidelijk is hoe de zaak werkelijk verlopen is, is het te laat. Deze detective is tamelijk ingewikkeld door de vele zaken die er spelen. Zo vlak voor Kerstmis is iedereen druk bezig met voorbereidingen voor het feest, heeft Hanne problemen met haar onverwerkte verleden en wordt ze op haar werk niet door iedereen gewaardeerd. Bovendien hebben de familieleden van de slachtoffers allerlei dingen te verbergen. De oplossing hangt van toevalligheden aan elkaar, wat misschien heel geloofwaardig is, maar wel ingewikkeld. Paperback, zeer kleine druk.

Over Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bjarne Thune

Anne Holt (Larvik, 16 november 1958) is een Noorse schrijfster en (oud-) politica. Ze was namens Arbeiderpartiet minister van justitie in het eerste kabinet van Thorbjørn Jagland van 1996 tot 1997 maar moest die post opgeven wegens gezondheidsproblemen.

Holt heeft een juridische opleiding gevolgd aan de universiteit van Bergen. Ze heeft gewerkt bij de Noorse omroep, de NRK, en later als jurist bij de politie in Oslo. In 1993 debuteerde ze als schrijfster. Haar werk past in het genre van de literaire thriller. In veel van haar boeken is de hoofdpersoon 'Hanne Wilhelmsen', een lesbische rechercheur van de politie in Oslo.

Een andere reeks gaat over inspecteur Yngvar Stubø & Inger Johanne Vik psychologe-profiler

Meerdere van haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Bibliografie

Suggesties