Boek
Nederlands

Tovertrol

De vrienden van Lukas en Simon zijn gevangengenomen door de gemene Tovertrol. Ze bedenken een plan om hun vrienden te bevrijden. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Draken, Trollen
Titel
Tovertrol
Auteur
Anne-Marie Hooyberghs Debbie Lavreys
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2010
131 p. : ill.
ISBN
9789053417546 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De broertjes Lukas en Simon komen meteen in actie als ze horen dat de draken en elfjes die ze kennen, gevangen zijn genomen door de gemene Tovertrol. De jongens bedenken een slim plan om onopvallend de onderaardse wereld van de trollen binnen te dringen, maar zal het lukken om hun vrienden te redden? Gelukkig ontdekken ze dat je ver kunt komen door samen te werken en je eigen talent in te zetten. Zelfstandig te lezen vervolg op 'Drako Dragonder'*, ook over Lukas en Simon. Een onderhoudend, maar hier en daar vrij gedragen verteld verhaal, waarin de bloemen overal pronken, een heerlijk zoete geur de lucht vult en vogels de mooiste liedjes zingen. De vele dialogen op spannende momenten hebben een vertragende werking. Drako de draak heeft een slissende s en dit wordt tijdens het lezen wat vervelend. Voor kinderen die van fantasieverhalen houden echter een spannend en avontuurlijk boek, waarin veel gebeurt. Met enkele paginagrote zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Anne-Marie Hooyberghs

Anne-Marie Hooyberghs (Tongerlo 22 augustus 1954) is een Belgische romanschrijver en beeldend kunstenaar.

Biografie

Hooyberghs werd geboren in Tongerlo (Westerlo) als Anna Maria Hooyberghs. Ze groeide op als tweede oudste van zeven kinderen in een creatieve familie. Haar grootvader had kunstschilderen en houtsnijwerk als hobby, haar vader was amateurkunstschilder en zong in verschillende koren en haar moeder schreef gedichten in haar vrije tijd. Het tekenen, het schilderen en het schrijven kreeg ze dus van heel jong mee en ze was er altijd sterk door geboeid.

Hooyberghs koos als jong volwassene niet voor een kunstopleiding. Dat was toen geen optie. Ze schreef zich in 1972 in aan de Hoge school te Geel (studierichting Industrieel laborante), huwde in 1974 en kreeg twee dochters (1977 en 1980). Pas na een loopbaan van elf jaar als laborante in een cosmetisch bedrijf koos Hooyberghs uiteindelijk voor haar passie: de kuns…Lees verder op Wikipedia

Suggesties