Boek
Nederlands

Het seizoenen kijk- en zoekboek

Anne Suess (illustrator)
+1
Het seizoenen kijk- en zoekboek
×
Het seizoenen kijk- en zoekboek Het seizoenen kijk- en zoekboek

Het seizoenen kijk- en zoekboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wat voor leuke dingen zijn er allemaal te zien en te doen in de lente? En in de zomer, herfst en winter? Groot hardkartonnen zoekplatenboek zonder tekst met vier gedetailleerde kleurenillustraties over de seizoenen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Seizoenen
Titel
Het seizoenen kijk- en zoekboek
Illustrator
Anne Suess
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das grosse Jahreszeiten Wimmelbuch
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2013
8 p. : ill.
ISBN
9789048309122 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zoekboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op vier dubbele kartonnen bladzijden worden de vier seizoenen behandeld. Door middel van zeer gedetailleerde, kleurrijke en natuurgetrouwe tekeningen (hoewel soms de verhoudingen een beetje zoek zijn) kunnen peuters en kleuters zien wat er zoal in de verschillende seizoenen gebeurt. Zo zijn er in de lente veel jonge dieren, kun je in de zomer vakantie vieren en luieren, vallen in de herfst de bladeren van de bomen is er in de winter sneeuw- en ijspret. In het hele boek staat geen enkel woord. De bladzijdes zijn overvol en er is heel veel op te zien. Bepaalde onderwerpen, zoals Halloween, zullen voor de kleintjes niet altijd duidelijk zijn en niet aan de herfst gekoppeld worden. Sommige kinderen zullen ervan genieten om op zoek te gaan naar bepaalde afbeeldingen. Andere zullen de overvloed aan beelden niet kunnen verwerken. Dit zoveelste 'Kijk en zoek boek' is geen hoogvlieger; er zijn beslist leukere boeken over de verschillende seizoenen. Vanaf ca. 4 jaar.

Het Seizoenen kijk- en zoekboek

Dit grote, gekartonneerde boek bestaat uit vier grote prenten die elk een dubbele pagina beslaan. Elke prent illustreert een seizoen en dan merk je dat er in ieder seizoen heel wat te beleven valt. Er valt een hoop grappige details te ontdekken en hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Het is een heksentoer om in de wirwar van mensen terugkerende personen te vinden. De tekeningen zijn grappig en lokken zeker reacties uit bij de kleuters. Het zijn leuke praat- en vertelprenten om met een klein groepje kleuters te bekijken. Het is een ideaal boek om in de boekenhoek te leggen, want het kan tegen een stootje.