Boek
Nederlands

Het grote boek voor Sinterklaas ; Het grote boek voor Kerstmis

Anne Takens (auteur), Dagmar Stam (illustrator)

Het grote boek voor Sinterklaas ; Het grote boek voor Kerstmis

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Voor Arjan, Marieke en hun peuterbroertje is december een spannende maand vol verrassingen. Dit voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar bevat tevens enkele sinterklaas- en kerstliedjes.
Titel
Het grote boek voor Sinterklaas ; Het grote boek voor Kerstmis / Anne Takens ; met tek. van Dagmar Stam
Auteur
Anne Takens
Illustrator
Dagmar Stam
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003 | Andere uitgaves
62 p. : ill.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
90-269-0855-5
Plaatsingssuggestie
Feesten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voor Arjan, Marieke en hun peuterbroertje René is december een spannende tijd vol verrassingen: de aankomst van Sinterklaas, zijn bezoek aan school, het schoenzetten, enz. Zelfs Arjans liefste wens (een poes) gaat in vervulling. Ook Kerstmis geeft de nodige voorpret in het gezin. Als rode draad loopt naast het kerstverhaal het feit dat Arjan een verwaarloosde hond verzorgt. De gebeurtenissen bieden veel identificatiemogelijkheden en zijn gesitueerd tegen een achtergrond van begripvolle volwassenen, waarbij oma een belangrijke rol speelt. Modern rollenpatroon. Grote betrokkenheid voor de "lezer" doordat de gevoelens en gedachten van de hoofdpersonages worden verwoord. Vertederend en komisch werkt het peutergebrabbel van René. Groot formaat omdraaiboek, verdeeld in korte hoofdstukjes. Bevat tevens sinterklaas- en kerstliedjes (zonder muzieknotatie). De talrijke waterverfillustraties zijn vrolijk van kleur, gedetailleerd, speels van lijn en goed herkenbaar. Levendige bladspiegel. Gebonde…Lees verder

Over Anne Takens

Anne Takens (Schiedam, 14 april 1938 - Arnhem, 27 december 2013) was een Nederlands schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Takens schreef als kind al verhaaltjes. In 1959 verhuisde ze naar Arnhem en studeerde daar Nederlands MO. Ze debuteerde als kinderboekenschrijver in 1986 met verhalen voor kleuters in het kleuterblad Bobo. In datzelfde jaar kwam haar eerste boek uit in het kinder- en jeugdboekenfonds van Uitgeverij Holland onder de titel Even schuilen voor het onweer. Het is een autobiografisch kinderboek dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog.

Sindsdien verschenen meerdere kinderboeken van haar hand. Ze gaan voor het grootste deel over de realiteit van school of gezin, over vriendschap, liefde, verliefdheid, verbondenheid met ouders, grootouders en dieren, over verdriet, eenzaamheid, over pesten, anders zijn, feesten en plezier.

Takens heeft ook sprookjesachtige verhalen geschreven en een aantal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties