Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het amateurhuwelijk

Anne Tyler (auteur)
+1
Het amateurhuwelijk
×
Het amateurhuwelijk Het amateurhuwelijk

Het amateurhuwelijk

Ondanks hun verschillende karakters en achtergrond trouwen twee jonge mensen, maar na de verdwijning van hun oudste dochter naar een sekte beginnen de problemen.
Onderwerp
Huwelijk
Titel
Het amateurhuwelijk
Auteur
Anne Tyler 1941-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The amateur marriage
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2006 | Andere uitgaves
315 p.
ISBN
90-234-2052-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is 1941 en ook in de Poolse wijk van Baltimore gaat de ene na de andere jongen na Pearl Harbor in dienst. De serieuze kruidenierszoon Michael doet dit vooral om indruk te maken op de aantrekkelijke, maar wispelturige Pauline. Na een ongeval wordt hij afgekeurd en trouwt hij, te snel zoals later zal blijken, met zijn droommeisje. De Amerikaanse schrijfster Anne Tyler (geb.1941, winnaar van de Pulitzer Prize) volgt het stel met hun drie kinderen, inclusief het uit elkaar groeien, hertrouwen van Michael en overlijden van Pauline, tot in de jaren '90. Zoals in veel van haar romans werkt ze vanuit het (ook hier levensecht beschreven) verleden naar het (zoveel welvarender en veranderde) heden en geeft ze de spanningen tussen het individu en het gezin indrukwekkend weer. Een bijzonder mooie, intelligente, meeslepende roman die soepel werd vertaal en die velen zal aanspreken. Paperback, vrij kleine druk.

Over Anne Tyler

Anne Tyler (Minneapolis, 25 oktober 1941) is een Amerikaans schrijfster.

Biografie

Haar ouders waren activisten die zich voor meerdere progressieve doelen inzetten en Anne groeide op in meerdere communes verspreid over het zuiden en middenwesten van de Verenigde Staten. Toen ze elf was streken haar ouders neer in Raleigh, North Carolina, waar ze voor het eerst een normale school bezocht. Daarna studeerde ze Russische taal en letteren aan de Duke University in Durham. In 1963 trouwde ze met de Iraanse psychiater en schrijver Taghi Modarressi, met wie ze twee dochters heeft. Hij overleed in 1997. Het echtpaar woonde in Baltimore Maryland.

Romans

Het merendeel van Anne Tylers romans speelt zich af in haar woonplaats Baltimore. De personages zijn meestal eigenzinnige, excentrieke mensen en het verhaal strekt zich vaak uit over meerdere generaties van een familie. Tragiek en droge humor wisse…Lees verder op Wikipedia