Boek
Nederlands

Tijd van leven

Anne Tyler (auteur)
+1
Tijd van leven
×
Tijd van leven Tijd van leven

Tijd van leven

Tijdens een gezinsvakantie loopt een weinig gewaardeerde Amerikaanse huisvrouw weg zonder iets te zeggen en begint elders een nieuw leven.
Onderwerp
Huwelijk
Titel
Tijd van leven
Auteur
Anne Tyler 1941-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ladder of years
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2005 | Andere uitgaves
379 p.
ISBN
90-234-1746-1

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een bizarre gebeurtenis in een supermarkt en een terloopse opmerking van haar man zetten een vrouw aan het denken over haar huwelijk. Ze komt tot de ontmoedigende conclusie dat ze jarenlang alles kritiekloos over zich heen heeft laten komen. Het heeft verstrekkende gevolgen: op een dag, tijdens een strandvakantie, vertrekt ze met de noorderzon om ergens anders een volkomen nieuw bestaan op te bouwen. Dat lukt uitstekend, maar de banden met vroeger blijken dieper te zitten dan ze had verwacht. Een verhaal waarin veel vrouwen zich tot op zekere hoogte zullen herkennen. De schrijfster van o.a. 'Het heimweerestaurant' heeft een literaire stijl die zeer toegankelijk is. De trefzekere typering van mensen en gebeurtenissen en de humoristische kijk op menselijke zwakheden zullen een vrij breed publiek aanspreken. Goedlopende, soms iets te letterlijke vertaling. Vrij kleine druk.

Over Anne Tyler

Anne Tyler (Minneapolis, 25 oktober 1941) is een Amerikaans schrijfster.

Biografie

Haar ouders waren activisten die zich voor meerdere progressieve doelen inzetten en Anne groeide op in meerdere communes verspreid over het zuiden en middenwesten van de Verenigde Staten. Toen ze elf was streken haar ouders neer in Raleigh, North Carolina, waar ze voor het eerst een normale school bezocht. Daarna studeerde ze Russische taal en letteren aan de Duke University in Durham. In 1963 trouwde ze met de Iraanse psychiater en schrijver Taghi Modarressi, met wie ze twee dochters heeft. Hij overleed in 1997. Het echtpaar woonde in Baltimore Maryland.

Romans

Het merendeel van Anne Tylers romans speelt zich af in haar woonplaats Baltimore. De personages zijn meestal eigenzinnige, excentrieke mensen en het verhaal strekt zich vaak uit over meerdere generaties van een familie. Tragiek en droge humor wisse…Lees verder op Wikipedia