Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Papa is nooit moe !

Anne Wyckmans (auteur), Anne-Mie De Leener (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De jonge haas Knoopje raakt helemaal in de war omdat haar vader psychische problemen heeft. Prentenboek met expressieve tekeningen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Leesniveau
AVI 1
Titel
Papa is nooit moe ! / tekst Anne Wyckmans ; ill. Anne-Mie De Leener
Auteur
Anne Wyckmans
Illustrator
Anne-Mie De Leener
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2001
[26] p. : ill.
ISBN
90-6822-869-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vader van het konijn Knoopje is altijd, zelfs midden in de nacht, met zijn werk bezig. Knoopje kan daar niet meer tegen en heeft hulp van buitenaf nodig om zelf weer rustig te worden. De paginagrote illustraties zijn gemaakt met houtskoolpotlood en waterverf. De kleurvlakken zijn groot en helder. De verschillende konijnen hebben een eigen kleur gekregen, zodat de lezer ze gemakkelijk kan herkennen. Verder is de tekenaar erin geslaagd de gemoedstoestand van Knoopje te vangen in de sfeer van de tekening. Daar is vaak een groot konijn met verwilderde ogen en opgewonden gebaren te zien, of een jong konijn dat met haar eigen gevoelens geen raad weet. Haar grote oren worden gebruikt om gevoelens van eenzaamheid, onmacht en verslagenheid uit te drukken. De tekst probeert die gevoelens te versterken door het gebruik van een magere letter, veel ruimte tussen de regels en belangrijke woorden in kapitalen en vet of zelfs in vette kapitalen af te drukken. Een boek dat eigenlijk alleen met desk…Lees verder

Over Anne Wyckmans

Anne Wyckmans (22 september 1950, Mechelen) is een Vlaams auteur, vooral voor de jeugd.

Anne Wyckmans woont in het Pajottenland. Ze schrijft voor diverse leeftijden, van peuters tot adolescenten. Ze schrijft kinder- en jeugdboeken, toneelstukken, geeft workshops (onder andere) verhalen vertellen en is actief in tal van verenigingen. Van 2001 tot 2006 was Anne Wyckmans ook gemeenteraadslid in Lennik.

Anne werd verpleegster, onthaalmoeder en had een tweedehandszaak. Ze werkte in een vormingsinstelling en gaf les aan onthaalouders, kinderverzorgenden, polyvalent verzorgenden en poetshulpen. Vanaf september 2005 werkte ze in het Vlaams Centrum voor Amateurskunsten.

In 1999 kwam haar eerste boek uit. Ondertussen verschenen tussen 20 en dertig boeken en 4 toneelstukken van haar hand.

Enkele boeken van haar werden ook vertaald in het Frans. Ze trekt regelmatig het land rond als veelgevraagd spreker (over haar boeken) en verteller.

Enkele opmerkel…Lees verder op Wikipedia