Boek
Nederlands

1 april!

Anneke Scholtens (auteur), Barbara Mulderink (illustrator)
Het is 1 april. Stef en Saar foppen oma. Maar oma heeft een plan. En dat hebben Stef en Saar niet door. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Foppen
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
1 april!
Auteur
Anneke Scholtens
Illustrator
Barbara Mulderink
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789048721429 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is 1 april. Stef en Saar nemen iedereen in de maling: oma, buurvrouw Stien en Sam die voetbalt. Oma is met de schoonmaak bezig. Ze stuurt Stef en Saar eropuit om bij buurvrouw Stien een zwiep te lenen om mee te ratsen en muppen. Stef en Saar hebben niet in de gaten dat oma hen in de maling neemt. Dit boek bevat alle ingrediënten voor een succesvol eerste leesboekje: een fris en grappig verhaal, in goed lopende zinnen en expressieve, wat stilistische illustraties. Het verhaal is verdeeld in drie hoofdstukjes, met een ruime bladspiegel en veel paginagrote illustraties. De tekst heeft een prettige afwisseling in korte en lange zinnen die allemaal op een nieuwe regel beginnen, AVI-E3. Een aanrader voor beginnende lezers. Deeltje uit de serie 'Maan. roos. vis'*. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Anneke Scholtens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ron Hooijenga

Anneke Scholtens (Voorschoten, 28 juli 1955) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en jeugdromans.

Loopbaan

Scholtens studeerde Nederlands en Algemene Taalwetenschappen in Amsterdam. Ze had een eigen dyslexiepraktijk en gaf les aan onderwijzers in opleiding, voor ze zich fulltime op het schrijven stortte. In 1999 verscheen bij uitgeverij Maretak haar eerste kinderboek De Haak. Daarna volgden nog tientallen kinderboeken, jeugdromans, een prentenboek samen met tekenaar Len Munnik (uitgeverij Leopold), en een bundel met versjes. Haar jeugdroman Hij was mijn vriend werd vertaald in het Duits en het Frans. De uit negen delen bestaande serie rond de vrouwelijke inspecteur Fritzi (uitgeverij Zwijsen) is begonnen aan een tweede leven: de eerste drie delen zijn opnieuw uitgegeven, met aangepaste tekst en nieuwe tekeningen. Een serie dierenverhalen (uitgeverij Maretak, 2016) speelt rond dieren die in Suriname voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties