Boek
Nederlands

Vos wil ook ziek zijn

Anneke Scholtens (auteur), Nicolle Van den Hurk (illustrator)
Mol is ziek. Hij krijgt koek van Das en sap van Kip. Dat wil Vos ook wel. Hij heeft een slim plan. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Ziek zijn
Leesniveau
AVI M3, AVI 1, AVI 2
Titel
Vos wil ook ziek zijn
Auteur
Anneke Scholtens
Illustrator
Nicolle Van den Hurk
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022 | Andere uitgaven
35 p. : ill.
ISBN
9789048719891

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mol is ziek. Hij krijgt koek van das en sap van Kip. Dat wil Vos ook wel. Hij heeft een slim plan. Leuk, eenvoudig verhaal uit de Maantjesserie voor kinderen die een gemiddelde leesontwikkeling doormaken. Sluit aan bij Kern 7 van de vernieuwde serie Veilig Leren Lezen en bedoeld is voor kinderen die leren lezen en zo’n 18 weken leesonderwijs achter de rug hebben, AVI-M3. De woorden zijn eenlettergrepig, de meeste interpunctie is aanwezig, behalve hoofdletters, de tekst is gedrukt in een grote letter en de zinnen beginnen allemaal op een nieuwe regel. Leuke, vrolijk gekleurde illustraties beelden het verhaal uit. Door deze combinatie van tekst en beeld is het prima te volgen voor de jonge doelgroep. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Anneke Scholtens

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ron Hooijenga

Anneke Scholtens (Voorschoten, 28 juli 1955) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en jeugdromans.

Loopbaan

Scholtens studeerde Nederlands en Algemene Taalwetenschappen in Amsterdam. Ze had een eigen dyslexiepraktijk en gaf les aan onderwijzers in opleiding, voor ze zich fulltime op het schrijven stortte. In 1999 verscheen bij uitgeverij Maretak haar eerste kinderboek De Haak. Daarna volgden nog tientallen kinderboeken, jeugdromans, een prentenboek samen met tekenaar Len Munnik (uitgeverij Leopold), en een bundel met versjes. Haar jeugdroman Hij was mijn vriend werd vertaald in het Duits en het Frans. De uit negen delen bestaande serie rond de vrouwelijke inspecteur Fritzi (uitgeverij Zwijsen) is begonnen aan een tweede leven: de eerste drie delen zijn opnieuw uitgegeven, met aangepaste tekst en nieuwe tekeningen. Een serie dierenverhalen (uitgeverij Maretak, 2016) speelt rond dieren die in Suriname voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties