Boek
Nederlands

Dit is mijn huis

Annemarie Bon (auteur), Joyce Van Oorschot (illustrator)
Noor woont in een huis. Maar Eef en Lies hebben geen huis. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 1, AVI M3
Titel
Dit is mijn huis
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Illustrator
Joyce Van Oorschot
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2010 | Andere uitgaven
27 p. : ill.
ISBN
9789027680501 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verschillende kinderen vertellen waar zij wonen: Teun woont op een boot, Eef heeft geen huis, want haar moeder is in de war, Noor woont in een huis en Lies heeft nog geen huis, omdat ze met haar moeder gevlucht is uit een ver land. Koen woont in een kar op de kermis en Noel woont ver weg in een bos. Boekje voor het aanvankelijk lezen met eenregelige zinnen en eenlettergrepige woorden. Met vrolijke, vaak paginagrote afbeeldingen in kleur. Grote letter, gebruik van hoofdletters en interpunctie. Deel uit de serie 'Maantjes'*, leesboekjes die aansluiten bij de 12 kernen van de methode Veilig leren lezen (tweede maanversie, 2003); de boekjes kunnen ook gebruikt worden naast de eerste maanversie (1991). Na ongeveer negentien weken leesonderwijs met deze leesmethode kunnen de kinderen dit boekje zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes uit de methode worden gebruikt, AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij G…Lees verder op Wikipedia

Suggesties