Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een jaar lang feest met Haas

Annemarie Bon (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
+1
Een jaar lang feest met Haas
×
Een jaar lang feest met Haas Een jaar lang feest met Haas
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Twaalf avonturen waarin Haas en zijn dierenvriendjes allerlei soorten feesten meemaken, van een pyjamafeest tot dierendag en kerstfeest. Met spelletjes, knutseltips en recepten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Knutselen, Feesten
Titel
Een jaar lang feest met Haas
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
86 p. : ill.
ISBN
9789044340105 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar bedenken, een pyjamafeestje houden, samen op speurtocht gaan, de leukste eierspelletjes spelen, een echt kampvuur maken, griezelhapjes en gelukscroissantjes bakken, dierendag en kerstfeest vieren… kortom: Haas viert dit jaar heel veel feestjes, en zijn vrienden doen ook mee! Na een verjaardagskalender als inhoudsopgave (met invulmogelijkheid voor eigen verjaardagen en feesten) start Haas een nieuw jaar op 1 januari. Via allerlei bekende feesten wandelt hij met zijn vrienden Big, Das, Uil, Egel, Vos, Kip, Rat en Kraai door alle seizoenen heen. Ieder seizoen brengt een aantal avonturen mee; soms gekoppeld aan een specifieke feestdag, soms gekoppeld aan de tijd van het jaar, bv. rond oogsten. Verhalen, recepten, spelletjes en andere doe-opdrachten wisselen elkaar af en passen helemaal bij de belevingswereld van jonge kinderen. De twaalf voorleesverhalen worden afgewisseld met doe-opdrachten, knutseltips en recepten. In de serie over Haas verschenen…Lees verder

Een jaar lang feest met Haas

De titel spreekt voor zich. Een jaar lang kan dit boek je plezier geven met zijn verhaaltjes, spelletjes, ideetjes om alleen of met je vrienden te doen. Het boek start met de kalender van een heel jaar. Op bepaalde dagen in elke maand kan je een spelletje of verhaal terugvinden dat aansluit op een gebeurtenis van die maand. Zoals eieren zoeken en knutselen rond Pasen en kerstversiering maken rond Kerstmis. De activiteiten zijn afwisselend. Zo krijg je fopeten en fopraadsels op 1 april. Gelukscroissantjes vond ik zeer geslaagd en een strandfuif kan ook thuis. De kleurrijke dieren Vos, Haas, Uil, Das en hun vrienden zijn op dat moment ook je vrienden. Originele verhaaltjes, een geslaagd geschenk voor Sint of Kerstmis.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij G…Lees verder op Wikipedia

Suggesties