Boek
Nederlands

Een mop is top!

Annemarie Bon (auteur), Mieke Driessen (auteur)
Het is geel. En je ziet het niet. Wat is dat? Moppen en raadsels. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Een mop is top!
Auteur
Annemarie Bon Mieke Driessen
Taal
Nederlands
Editie
5e dr.
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020 | Andere uitgaven
21 p. : ill.
ISBN
9789048719020

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is geel. En je ziet het niet. Wat is dat? De zon om de hoek. Moppen en enkele raadsels in eenlettergrepige woorden. Zowel kleine stripjes als korte tekstjes. Vier keer komt een hoofdstukje 'Dat is gek' terug, met bv. een vis in allerlei vreemde situaties en uiteindelijk in de zee. De wat karikaturale kleurenillustraties maken vaak onderdeel uit van de grap, zodat die in eenvoudige woorden weergegeven kan worden. De grappen zijn wat flauw, maar waarschijnlijk wel leuk voor de doelgroep. Het boekje hoort bij de reeks Zonnetjes, speciaal geschreven voor vlotte lezers bij de leesmethode Veilig Leren Lezen, kern 2*, AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij met haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarb…Lees verder op Wikipedia