Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een nieuw leven

Annemarie Bon (auteur)
+1
Een nieuw leven
×
Een nieuw leven Een nieuw leven

Een nieuw leven

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Als Nienke (15) ongewenst zwanger raakt, komt haar leven in een stroomversnelling. Haar ouders hebben een plan om haar te helpen, maar Nienke gaat langzaam maar zeker twijfelen aan hun plan. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Een nieuw leven
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2020 | Andere uitgaves
189 p.
ISBN
9789048856213 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Annemarie Bon schreef aanvankelijk vooral voor jonge kinderen. Dat ze echter ook een ander publiek kan aanspreken, bewees ze ondertussen al met drie jeugdboeken. Bon schrijft nl. heel levensecht, zonder geforceerd jongerentaal te hanteren. Een nieuw leven is opnieuw een spannend en meeslepend boek. Een vijftal mailtjes schetsen de vakantieliefde waardoor Nienke zwanger is geraakt. Nienke wil een abortus, maar haar moeder is principieel tegen. Het besloten gezinsmilieu en de afhankelijke positie van de tiener, die zich nog te jong voelt om op haar eigen benen te staan, beperken de keuzes van het meisje. Haar moeder bedenkt dan maar een oplossing: Nienkes ouders zullen het kindje adopteren als hun eigen baby. De zaken draaien echter heel anders uit wanneer Nienke gaat twijfelen en voor zichzelf leert opkomen.
Bon levert een beklemmend verhaal af waarin je meevoelt met de radeloosheid en verwarring van Nienke. Ze wordt geconfronteerd met een hele stroom van gevoelens, en dat k…Lees verder
De enigszins naïeve Nienke (15) is onzeker vanwege haar hazenlip. Als ze ongewenst zwanger wordt, nemen haar ouders de baby tot haar afgrijzen op in hun eigen gezin. Met haar spirituele moeder die nogal streng in de leer is en een antroposofische speelgoedwinkel heeft, kan Nienke steeds slechter opschieten. Ze begint meer en meer te twijfelen aan de hulp van haar ouders. Spannend verhaal waarin alle aspecten van een tienerzwangerschap invoelbaar beschreven worden en de harde weg naar volwassenheid met wat hulp goed afgelegd wordt. Realistisch, eigentijds en informatief verhaal zonder dramatisch of saai te worden. Door een duidelijke hoofdstukindeling die steeds een volgende periode in ruim een jaar inluidt, is het aantrekkelijk en goed leesbaar voor meisjes vanaf ca. 15 jaar.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij G…Lees verder op Wikipedia