Boek
Nederlands

Komt Tes op tijd?

Annemarie Bon (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
Tes moet met de bus naar school. Ze raakt de weg kwijt. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Komt Tes op tijd?
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2010 | Andere uitgaves
27 p. : ill.
ISBN
9789027677945 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tes moet zelf met de bus naar school, omdat haar moeder ziek is. Ze raakt de weg kwijt, maar gelukkig helpt Toon de postbode haar. Boekje voor het aanvankelijk lezen: voornamelijk eenregelige zinnen en eenlettergrepige woorden. Met vrolijke, vaak paginagrote afbeeldingen in kleur. Grote letter, gebruik van hoofdletters en interpunctie. Deel uit de serie 'Maantjes'*, leesboekjes die aansluiten bij de 12 kernen van de methode Veilig leren lezen (tweede maanversie, 2003); de boekjes kunnen ook gebruikt worden naast de eerste maanversie (1991). Na ongeveer tweeëntwintig weken leesonderwijs met deze leesmethode kunnen de kinderen dit boekje zelfstandig lezen, omdat dezelfde globaalwoorden en andere bekende woordjes uit de methode worden gebruikt, AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij G…Lees verder op Wikipedia

Suggesties