Boek
Nederlands

Lach smakelijk!

Annemarie Bon (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bij brasserie de Palm zwaait Daan de scepter en is Valentino de kok. Niet alles verloopt daar zoals bedoeld. Daardoor ontstaan er vaak grappige situaties. Boek met moppen, strips en raadsels. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Moppen
Leesniveau
AVI M6, AVI E6, AVI M7, AVI E7, AVI 8, AVI 9
Titel
Lach smakelijk!
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Eet smakelijk! Lach smakelijk!
Editie
2
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022 | Andere uitgaven
43 p. : ill.
ISBN
9789048735785
Plaatsingssuggestie
Nederlands 846 (SISO) Moppen - Raadsels (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bij brasserie de Palm, waar Daan de scepter zwaait en Valentino de kok is, verloopt niet altijd alles volgens de planning. Daardoor ontstaan er vaak grappige situaties. Een boekje met moppen over eten en drinken. Het kleurrijke geheel kent veel variatie omdat de moppen afgewisseld worden met geinige stripjes en enkele raadsels die goed passen bij de humoristische sfeer. Geschreven op AVI-E6+ met een enkel moeilijk of niet alledaags woord (expresso macchiato, stamtafel). Aantrekkelijk ogend omslag. Bevat achterin korte informatie over de schrijfster en illustratrice. Het boekje sluit aan bij de leesmethode Estafette voor groep 7. Hoewel de moppen soms wat flauw en gezocht zijn, zal dit boekje bij kinderen vanaf ca. 10 jaar er ingaan als koek.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij met haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarb…Lees verder op Wikipedia