Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Op avontuur met oma

Annemarie Bon (auteur), Heleen Brulot (illustrator)
+1
Op avontuur met oma
×
Op avontuur met oma Op avontuur met oma
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De oma van Marloes is met pensioen. Nu heeft ze tijd om alles te doen waar ze zin in heeft. En Marloes doet mee. Niets is te gek! En steeds meer kinderen willen meedoen. AVI-E6. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Leesniveau
AVI E6, AVI 8, AVI 9
Titel
Op avontuur met oma
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Illustrator
Heleen Brulot
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
135 p. : ill.
ISBN
9789048729975 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op het moment dat de oma van Marloes (9) met pensioen gaat, begint haar echte leven. Samen gaan ze een bucketlist afwerken op de woensdagmiddagen en -avonden. Algauw sluiten er vriendjes aan en zelfs een opa. De woensdagen zijn nooit meer saai! Het boek sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek 2016: ‘Voor altijd jong! Opa en oma’. Het laat op een wat geforceerde manier zien dat ouderen niet suf hoeven te zijn. Door het hele boek heen wordt afgegeven op de buitenschoolse opvang en in mindere mate op werkende ouders en op volwassenen die alleen geld belangrijk schijnen te vinden. Daarbij wordt even vergeten dat oma dankzij haar werkzame leven en gouden handdruk nu al die leuke dingen kan doen. Vrolijke illustraties in kleur, meestal paginagroot, geven zo nu en dan een situatie weer. Het vlot lezende verhaal verscheen in de serie 'Bolleboos'* voor kinderen die snel vorderen met lezen, AVI-E6. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij G…Lees verder op Wikipedia

Suggesties