Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Camping Citroen

Annemarie Van den Brink (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
Camping Citroen
×
Camping Citroen Camping Citroen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Cis gaat met haar ouders en broer naar Spanje voor de bruiloft van haar oom en tante. Samen met haar neef Santi gaat ze op zoek naar de geheime schuilgrot van haar opa. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Kamperen, Geheimen, Vakantie
Leesniveau
AVI 6, AVI M5
Titel
Camping Citroen
Auteur
Annemarie Van den Brink
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Editie
1e dr.
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2009
59 p. : ill.
ISBN
9789048701391 (gebonden)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boekje maakt deel uit van de 'Bikkels'-serie van uitgeverij Zwijsen, die er op gericht is om de woordenschat van jonge lezers te vergroten en het leesniveau te verhogen. Ieder boekje uit de reeks heeft een speciale focus; Camping Citroen is er op gericht om de verschillende uitspraken van de c te oefenen. Het boek opent met een woordweb, dat gerelateerd is aan het thema vakantie.

Aan het begin krijgt de lezer een paspoort van het hoofdpersonage in de vorm van een lay-out die herinnert aan vriendenboekjes. Het verhaal vertelt over Cisca, die met haar ouders en broer op vakantie gaat naar Spanje, waar haar oom en tante een camping uitbaten. Daar maakt Cisca opnieuw kennis maakt met haar neefje Santi.

Terwijl de andere familieleden zich bezighouden met het voorbereiden van de bruiloft van nog een andere oom en tante, gaan Santi en Cisca samen op zoek naar een geheime grot op het campingterrein, die tijdens de Spaanse burgeroorlog nog dienst heeft gedaan als schui…Lees verder
Cis gaat tijdens de meivakantie met haar ouders en broer naar Spanje voor de bruiloft van haar oom Carlos en tante Patricia. Ze logeren op Camping Citroen, de pas geopende camping van haar oom Diego en tante Carmen. Samen met haar neef Santi gaat Cis op zoek naar de geheime schuilgrot uit de oorlog waarin hun opa vroeger speelde. Opa is overleden, maar met behulp van een oud dagboek weten ze de grot te vinden. Maar dat niet alleen, ze ontdekken ook nog een familiegeheim. Deel uit de serie 'Bikkels'*. In dit deel wordt aandacht besteed aan woorden met een 'c' uitgsproken als 's'. Voorin een woordweb met moeilijke woorden uit het verhaal. Het verhaal is geschreven in dagboekvorm; korte hoofdstukken waarbij elke dag een nieuw hoofdstuk is, AVI-M5. Prettig leesbaar lettertype; ruime bladspiegel. Het verhaal is hier en daar wat van de hak op de tak springend en de vele familienamen kunnen verwarrend zijn. Met paginavullende, kleurrijke illustraties en af en toe wat Spaanse woordjes (met v…Lees verder

Suggesties