Boek
Nederlands

Noortje in de dierentuin

+1
Noortje in de dierentuin
×
Noortje in de dierentuin Noortje in de dierentuin

Noortje in de dierentuin

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Noortje ziet in de dierentuin giraffen, pingui͏̈ns, apen, ijsberen, zeeleeuwen, olifanten, flamingo's en leeuwen. Over elk dier vertelt ze iets over hun uiterlijk of wat ze doen. Prentenboek met paginagrote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dierentuinen, Dieren
Titel
Noortje in de dierentuin
Auteur
Annemarie van der Heijden
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[18] p. : ill.
ISBN
9789044819403 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dierentuinen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Noortje gaat met pop Bibi naar de dierentuin. Ze zien acht verschillende dieren en over elk dier vertelt Noortje iets (hoe ze er uit zien, wat ze doen etc.). Deel uit een serie prentenboekjes met twee afgeronde hoeken over Noortje. Per dubbele bladzijde staat een diersoort (giraffen, pinguïns, apen, ijsberen, zeeleeuwen, olifanten, flamingo's en leeuwen) afgebeeld in heldere, vrolijke kleuren, zonder veel poespas en goed herkenbaar. De illustraties, afgedrukt op stevig, glad papier geven exact weer wat de vier- tot zesregelige tekst boven aan de linker- of rechterpagina vertelt. De tekst staat gedrukt in klein, handschriftachtig lettertype waarbij de naam van het bewuste dier de eerste keer vet gedrukt is. Op elke dubbele bladzijde kom je Noortje en Bibi tegen, waarbij het hoofd van Noortje in verhouding met de rest groot is. Leuk en lief verhaaltje over een bezoek aan de dierentuin voor peuters en kleuters waarbij ze niet overvoerd worden met een groot aantal dieren. In dezelfde seri…Lees verder

Noortje in de dierentuin

Noortje gaat samen met haar pop Bibi naar de dierentuin. Doorheen het verhaaltje ontmoet ze een achttal diersoorten, waarover kort iets verteld wordt. Daarna is het tijd om naar huis te gaan.
Meer gebeurt er niet in dit boekje, maar dat hoeft ook niet in een reeks die zich richt naar jonge peuters. Er is geen overdaad, waardoor het boek een zekere rust uitstraalt. Beetje bizar is wel dat de verhoudingen van de dieren tegenover Noortje niet echt lijken te kloppen. Zo zijn de zeeleeuwen wel bijzonder klein uitgevallen, al heeft dat misschien ook wel iets te maken met het vrij groot uitgevallen hoofd van Noortje.
Uiteraard valt op dat de tekeningen nergens sprankelend of vernieuwend zijn, maar dat is ook niet waar dit soort boek op mikt. Herkenbaarheid staat centraal en daarmee bereikt dit overigens goed vormgegeven boek voor kleine handjes zijn doel.
Leuk dus voor peutertjes die een dierentuinbezoek beleefd hebben of op de agenda hebben staan. Het moet soms niet meer d…Lees verder

Suggesties