Boek
Nederlands

Noortje in het bos

+1
Noortje in het bos
×
Noortje in het bos Noortje in het bos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Noortje gaat met hond Boef en pop Bibi naar het bos. Het is herfst en ze zien heel veel mooie dingen: paddenstoelen, herfstblaadjes, eikels en kastanjes en zelfs een eekhoorn. Prentenboek met sfeervolle illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Bossen, Herfst
Titel
Noortje in het bos
Auteur
Annemarie van der Heijden
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016 | Andere uitgaven
[20] p. : ill.
ISBN
9789044822700 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit vierkante prentenboek met twee afgeronde hoeken gaat Noortje samen met haar hond Boef en haar pop Bibi naar het bos. Noortje draagt rood met zwart gestippelde regenlaarsjes, een rode jas met roze sjaal en heeft een paraplu mee. In het bos ontdekt ze wat er in de herfst allemaal te zien is: de blaadjes vallen van de bomen, er zijn paddenstoelen, eikels en kastanjes, egeltjes en zelfs een eekhoorn. De fijne pentekeningen, ingekleurd met heldere kleuren, beslaan allemaal dubbele pagina's en de tekst, die de platen goed ondersteunt, is gedrukt in een handschriftachtig lettertype. Op elke bladzijde staat het belangrijkste, vaak iets moeilijkere woord (o.a. paddenstoelen, herfstblaadjes, eekhoorn) vetgedrukt. Jongere kinderen krijgen op een speelse manier een uitstekend beeld van een herfstbos en kunnen misschien ontdekken dat de pop precies dezelfde kleren draagt als Noortje en ook op haar lijkt. Er zijn nog zeven delen over Noortje. Gedrukt op mooi stevig, glad papier. Vanaf ca. 2 …Lees verder

Noortje in het bos

Samen met haar hond en knuffel gaat Noortje op ontdekking in het bos. Ze geniet van de kleurrijke bladeren die ronddwarrelen. Ze ontdekt gestippelde paddenstoelen, eikels, nootjes, een eekhoorn en twee schattige, stekelige egels. Dan begint het te regenen en vindt Noortje dat het tijd wordt om terug naar huis te gaan.

Over Noortje zijn al heel wat themaboeken verschenen. Dit keer staat de herfst centraal. Op de cover zie je een guitig Noortje die geniet van het spelen met de herfstbladeren. Warme herfstkleuren worden gebruikt voor de invulling van de prenten. Het verhaal is heel eenvoudig. Er worden een aantal typerende eigenschappen van de herfst op een rijtje gezet. Op elke dubbele pagina wordt er een kernwoord in het vet gezet. Alleen de egels zijn ze vergeten.

Inhoudelijk is dit boek niet vernieuwend of verrassend. Het is een gewoon een schattig geïllustreerd boek in een prettig boekformaat.


Suggesties