Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Coco, of Het kleine zwarte jurkje

+1
Coco, of Het kleine zwarte jurkje
×
Coco, of Het kleine zwarte jurkje Coco, of Het kleine zwarte jurkje

Coco, of Het kleine zwarte jurkje

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Coco groeit op in een weeshuis, waar ze naaien en borduren leert. Als ze 18 jaar is, wil ze kleding ontwerpen. Prentenboek met vaak grappige kleurenillustraties, over Coco Chanel (1883-1971), een beroemde Franse modeontwerpster.
Onderwerp
Mode, Chanel, Coco
Titel
Coco, of Het kleine zwarte jurkje
Auteur
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789025864064 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze uitgave maakt deel uit van een serie kunstprentenboeken* die wordt uitgegeven in opdracht van het Gemeentemuseum Den Haag. Aanleiding voor dit prentenboek is de tentoonstelling 'Chanel: de legende'** en de bijbehorende kindertentoonstelling met onder andere de originele illustraties van het boek. In het boek wordt verteld over het wonderlijke leven van modeontwerpster Coco Chanel. Chanel brengt haar kinderjaren door in een weeshuis en leert van de strenge nonnen naaien en borduren. Na het weeshuis trekt ze in bij een rijke vriend en begint ze hoeden te ontwerpen. Mede door haar eigenzinnige karakter wordt ze uiteindelijk een bekend modeontwerpster die furore maakt met een klein zwart jurkje, een van de basiskledingstukken die vrijwel iedere vrouw sindsdien in haar kast heeft. Meervoudig Gouden Penseelwinnares Van Haeringen maakte ook dit keer weer een fijn kijk- en voorleesboek met heldere, vaak humoristische illustraties in pen en aquarel. Voorlezen kan vanaf circa 5 jaar, maar …Lees verder

Coco of het kleine zwarte jurkje

Dit aantrekkelijk boekje vertelt het verhaal over de kleine Coco, die uitgroeit tot de grote Coco Chanel. Heel eenvoudig en inleefbaar vertelt en tekent Annemarie van Haeringen Coco's levensverhaal in een taal en met precies die details die voor kinderen te begrijpen zijn . Maar ook voor volwassenen is het een uiterst genietbaar prentenboek. Het lijkt op een modern sprookje en de tekeningen stralen kwaliteit uit. De kaft is heel sprekend en past perfect bij het boek en zijn doel.
Dit stimulerende prentenboekje is het elfde deel uit de serie kunstprentenboeken die het Gemeentemuseum Den Haag uitgeeft in samenwerking met Uitgeverij Leopold. Het verscheen ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Chanel: de legende' die van 12 oktober 2013 t/m 2 februari 2014 in het museum te zien is. Mocht Den Haag dichter bij huis liggen, dan zou ik zeker al gemotiveerd zijn om een bezoek af te leggen.

Suggesties