Berre gaat op berenkamp

+1
Berre gaat op berenkamp
×
Berre gaat op berenkamp Berre gaat op berenkamp

Berre gaat op berenkamp

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Berre gaat op berenkamp en vindt het best spannend. Alles is er anders. En Berre mist Fleur enorm. Maar de volgende dag doen ze heel veel leuke dingen en geniet Berre volop. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kamperen, Heimwee
Titel
Berre gaat op berenkamp
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789058389923 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Berre de beer gaat op berenkamp en mist aanvankelijk Fleur de eend enorm. Daarna wordt hij echter helemaal in beslag genomen door allerlei leuke en spannende activiteiten. Groot formaat, oblong prentenboek over heimwee en loslaten. De grote prenten beslaan enkele en dubbele pagina's. De herkenbaarheid wordt verhoogd door de abstrahering van de vormen, de duidelijke lichaamstaal en de contourlijnen.Het gehanteerde lage perspectief vergroot de betrokkenheid; er is gewerkt met overlappingen en afsnijdingen. De tekst bestaat uit enkele regels, weergegeven in een groot duidelijk lettertype. Het geheel laat zich goed voorlezen. De verhouding tussen Borre en Fleur is niet helemaal duidelijk. Fleur gebruikt parfum, verzorgt de maaltijden en slaapt met Berre in een groot bed. Het boek bevat een lijst van kampeerbenodigdheden; deze zijn op de schutbladen uitgetekend. Onafhankelijk te lezen van de andere delen over Berre en Fleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Berre gaat op berenkamp

In dit derde boek uit de reeks avonturen van Berre en Fleur gaat Berre op kamp. Het afscheid valt hem zwaar en hij kan ook moeilijk wennen aan de nieuwe omgeving: hij mist zijn eigen bed maar vooral mist hij Fleur. Dat verandert snel na een leuke dag in het bos. Hij schrijft een enthousiaste brief, waardoor het nu vooral Fleur is die hem mist. Het kamp vliegt voorbij, wat Berebrouckx knap weergeeft door het verhaaltempo te versnellen. Wanneer Berre terug thuis komt, is er natuurlijk een warm weerzien: Wel duizend vlinders kriebelen in zijn berenbuik. Is dit vriendschap of liefde? Dat Berebrouckx dit in het midden laat, maakt mee de charme uit van het boek. De kracht van deze verhalen steekt echter vooral in de manier waarop ze met eenvoudige woorden en expressieve prenten heel herkenbare gevoelens weet uit te drukken. Hoe jong of oud je ook bent, je ziet en voelt het gemis, het heimwee, het verlangen en de vreugde bij het weerzien. Niet alleen uit de expressieve gezichten en houdin…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia