Boek
Nederlands

Geit wil ui

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Geit is gek op soep. Soep met ui. Maar waar is de ui? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Koken
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Geit wil ui / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Andere uitgaven
19 p. : ill.
ISBN
9789027678461 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Geit is gek op soep. Ze lust het liefst soep van ui, maar de ui is op. Stevig boekje met vrolijke paginagrote afbeeldingen in kleur en daarnaast een pagina met het verhaal in korte zinnen met een beperkt aantal eenlettergrepige woorden. Grote letter, geen hoofdletters, wel interpunctie, AVI-M3. Deeltje uit de serie 'Raketjes'*, leesboeken voor kinderen die bij een structureerwoord niet alleen de doelletter, maar alle letters van het woord leren. Bij elke kern zijn er drie boekjes; de boekjes sluiten aan bij de 2e Maanversie van Veilig leren lezen. De serie heeft een opbouw in moeilijkheidsgraad; dit boekje sluit aan bij de kern 6 van Veilig leren lezen en is te lezen na zeventien weken leesonderwijs. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia