Boek
Nederlands

Jules danst en zingt

+1
Jules danst en zingt
×
Jules danst en zingt Jules danst en zingt

Jules danst en zingt

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules en Marie spelen buiten. Wat is dat voor geluid en waar komt het vandaan? Het lijkt wel muziek! Oblong hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Muziek
Titel
Jules danst en zingt
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012 | Andere uitgaves
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355686 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Muziek (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jules (bekend uit de taalmethode van Zwijsen) en Marie spelen buiten. Wat horen ze daar? Zacht gerommel? Dikke regendruppels? Het gaat traag en dan weer snel… Het is Afrikaanse muziek! De voetjes van Jules en Marie gaan van de vloer en ze dansen erop los. Prentenboekje in oblong formaat, dat behoort bij de vernieuwde totaalmethode 'Dag Jules!', gericht op 'totaalontwikkeling', maar dat ook zelfstandig te gebruiken is. De hardkartonnen pagina’s zijn telkens op dezelfde manier opgebouwd: op de linkerpagina vinden we enkele regels tekst, rechts een omkaderde, bijna bladvullende illustratie. De tekeningen zijn eenvoudig, kleurig en vriendelijk. Eenvoudig, aardig verhaaltje dat (losstaand van de methode) weinig diepgang heeft. Tegelijkertijd verschenen in dezelfde uitvoering nog drie delen*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties