Boek
Nederlands

Jules en zijn nachtlampje

Ook verschenen als Het nachtlampje van Jules

+1
Jules en zijn nachtlampje
×
Jules en zijn nachtlampje Jules en zijn nachtlampje

Jules en zijn nachtlampje

Ook verschenen als Het nachtlampje van Jules

In de reeks:
Jules; 31
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules kan niet slapen omdat papa per ongeluk zijn nachtlampje heeft aangelaten. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan, Vergeten
Titel
Jules en zijn nachtlampje / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Ook verschenen als
Het nachtlampje van Jules
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Zwijsen, 2018
[16] p. : ill.
ISBN
9789463680288 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Slapen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Klein, oblong, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over het bedritueel van Jules: welterusten zeggen, in bad, pyjama aan, voorlezen en dikke zoen. Maar Jules kan niet slapen want papa heeft het bedlampje aangelaten. Als dat uit is, valt hij in slaap. Ingekaderde prenten in overwegend warme kleuren die het verhaal goed volgen. Het verhaal wordt in korte zinnen en veel directe rede verteld in een dunne schreefloze letter onder de tekeningen. Om voor te lezen aan peuters en te praten over het bedritueel. Deel uit een serie* die aansluit bij een taalontwikkelingsprogramma voor 2,5- tot 3-jarigen.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties