Boek
Nederlands

Jules & Marie : flip-flap-boek

+1
Jules & Marie : flip-flap-boek
×
Jules & Marie : flip-flap-boek Jules & Marie : flip-flap-boek

Jules & Marie : flip-flap-boek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Jules en Marie verkleden zich, soms als piraat en soms als heks. Maar heb je wel eens een superheld op pantoffels gezien? Prentenboek met kleurrijke illustraties op gehalveerde bladzijden, waardoor Jules en Marie allerlei grappige combinaties van kledingstukken kunnen dragen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Verkleden
Titel
Jules & Marie : flip-flap-boek / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Andere titel
Jules en Marie : flip-flap-boek
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Zwijsen, 2018 | Andere uitgaves
[70] p. : ill.
ISBN
9789463680271 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verkleden (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit flip-flap-boek heeft een ringband binnen de rug, en elke pagina is in twee helften verdeeld, die zo los van elkaar kunnen worden omgeslagen. Op de ene dubbele pagina staat Jules centraal, op de andere Marie. Doordat de helften los van elkaar kunnen worden omgeslagen, kun je zo de verschillende verschijningsvormen van Jules en Marie met elkaar combineren. Zo is niet alleen ‘Jules is een cowboy – met stoere, bruine laarzen’ mogelijk, maar ook ‘Marie is een zeemeermin – met stoere, bruine laarzen’, óf ‘Jules is een cowboy, met een lange zeemeerminnenstaart’, en ontstaan er meer dan duizend combinaties. Sommige combinaties zijn gewoon, andere vooral gek of grappig. Alle rollen zijn erg herkenbaar voor peuters en kleuters, van een konijn of indiaan tot Roodkapje of een astronaut. Berebrouckx schreef over haar personage Jules al tientallen karton-, prenten- en themaboeken*. In dit boek is gekozen voor een geheel nieuwe vormgeving, en kreeg ook Jules’ vriendinnetje Marie en prominente ro…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia