Boek
Nederlands

Jules op de boerderij

+1
Jules op de boerderij
×
Jules op de boerderij Jules op de boerderij

Jules op de boerderij

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules mag zijn oom helpen op de kinderboerderij. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur en een zoekplaat. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Jules op de boerderij
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2016 | Andere uitgaves
[16] p. : ill.
ISBN
9789002261527 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Boerderijen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jules mag zijn oom helpen op de kinderboerderij. Hij raapt eieren, maakt het varkenshok schoon, hij geeft hooi aan de konijnen, stro aan de schapen, hij probeert een koe te melken, maar dat is zo moeilijk dat zijn oom het overneemt. Tenslotte eten ze samen gebakken eieren en drinken verse melk. Klein, oblong hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. De illustraties beslaan driekwart van elke bladzijde; ze zijn zacht van kleur, simpel, niet realistisch, maar de afgebeelde dieren en mensen zijn wel herkenbaar. De eenvoudige tekst past bij de illustraties en bestaat uit twee tot vier regels per bladzijde. Deel uit een uitgebreide serie over Jules*, waar ook een taalprogramma aan verbonden is. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties