Boek
Nederlands

Jules op de fiets

+1
Jules op de fiets
×
Jules op de fiets Jules op de fiets
In de reeks:
Jules; 25
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules leert van mama hoe hij moet fietsen. Oblong hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Fietsen, Verkeer
Titel
Jules op de fiets / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Zwijsen, 2019 | Andere uitgaven
[16] p. : ill.
ISBN
9789463680622 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verkeer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jules krijgt een nieuwe fiets. Mama leert hem op het voetpad te rijden, te remmen en op te passen bij het zebrapad. Er komt een auto uit de garage en er loopt een voetganger langs. Mama loopt tegen de boom. Hardkartonnen prentenboekje met zes bladen en twee afgeronde hoeken in oblong formaat. Op iedere rechterpagina een tekening in heldere kleuren in een rechthoekig kader. Op de linkerpagina staat de tekst in enkele regels op een witte ondergrond. Deel uit een uitgebreide educatieve reeks rond peuter Jules met zijn opvallend grote neus*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Jules op de fiets

Jules heeft een mooie nieuwe fiets gekregen. Hij mag op het voetpad fietsen en mama loopt achter hem aan. Ze zegt hem waar hij moet oppassen en voorzichtig zijn. Dan loopt mama tegen een boom. Ze moet ook uitkijken voor bomen. Gelukkig kunnen ze er allebei om lachen. 'Dag Jules!' is een reeks kartonboekjes met Jules in de hoofdrol. Het geheel lijkt een klein fotoboek met op elke bladzijde een zwart omlijnde prent en daaronder een stukje tekst. Gezien de kleurrijke, eenvoudige tekeningen zeer duidelijk zijn en voor zich spreken, is de tekst bijna overbodig, maar hij laat zich gemakkelijk voorlezen. De boekjes maken deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor peuters. De verhalen spelen in op het dagelijkse leven van peuters en zijn voor hen dan ook zeer herkenbaar. Achterin bevindt zich een zoekplaat die verband houdt met het thema dat in het boekje aan bod komt. Dit schept een mogelijkheid om zaken te benoemen en het zal zeker aanleiding geven tot conversatie.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia