Daisy
Nederlands

Zij en ik : het verhaal van een vriendschap

Annemie Struyf (auteur), Hilde Groeninck (verteller)
+1
Zij en ik : het verhaal van een vriendschap
×
Zij en ik : het verhaal van een vriendschap Zij en ik : het verhaal van een vriendschap

Zij en ik : het verhaal van een vriendschap

Dagboekaantekeningen over de bijzondere vriendschap tussen Annemie Struyf en haar hartsvriendin Magdalena, die samen een spirituele zoektocht ondernemen.
Titel
Zij en ik : het verhaal van een vriendschap
Auteur
Annemie Struyf
Verteller
Hilde Groeninck  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2010
1 cd
Speelduur
8:55
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dagboekvorm verhaalt de schrijfster (van onder meer 'Ladies first', 'Iemand' en 'Het kleine sterven') over een hechte vriendschap. Het eerste deel beslaat de periode maart 1997 tot februari 1999 en beschrijft vooral de intensieve, spirituele ontdekkingsreis van de auteur en haar vriendin Magdalena langs onder andere een auralezeres, een boeddhistische monnik, psychedelische stoffen, een zweethut, Vision Quest en goeroes als Mother Meera, Sai Baba en Osho en waarin ze de grenzen verkennen van wijsheid, waanzin en God. Deel twee gaat over de periode september 2003 tot december 2006, met als ondertitel 'Tussen leven en dood'. Er volgt een ingetogen maar intense beschrijving van het letterlijke lief en leed dat gedeeld wordt in de laatste levensfase van Magdalena. Fotografe Lieve Blancquaert was nauw betrokken bij dit proces en verzorgde de fotografie (in kleur). Een fascinerende beschrijving van een vriendschap met wijsheid, maar waar juist ook de rauwheid van het leven op integere wi…Lees verder

Over Annemie Struyf

Annemie Struyf (Schoten, 4 februari 1961) is een Belgische journaliste en moeder van vijf kinderen. Ze is voornamelijk bekend als de ene helft van de meisjes van 40 uit De laatste show en van haar tv-docusoap In Godsnaam. Struyf is ook schrijfster van boeken over wereldproblemen. Lieve Blancquaert is haar vriendin en compagnon die de foto's maakt.

Biografie

Struyf studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven en werkte daar ook een tijd als pedagogisch onderzoeker. Op haar 35e stapte ze in de journalistiek. Eerst werkte ze voor Humo en Knack Weekend, sinds 2005 voor televisie (Woenstijnvis en VRT).

Sinds 2006 is Annemie Struyf, samen met Lieve Blancquaert, voorzitter van Hope for Girls. Sinds 2014 steunt Hope for Girls een vluchthuis voor meisjes die aan de praktijken van genitale verminking willen ontsnappen. Dit vluchthuis is verbonden aan een anti-FGM (Female Genital Mu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties