Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De verliefde juf wordt spion

Annet Jacobs (auteur), Mariëlla van de Beek (illustrator)
+1
De verliefde juf wordt spion
×
De verliefde juf wordt spion De verliefde juf wordt spion
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De juf van Milos en Jonis is verliefd op een geheimzinnige man. Maar ze heeft alleen een foto van zijn schaduw. Juf Fenna en de kinderen zijn vastbesloten hem te vinden en volgen elk spoor. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De verliefde juf wordt spion
Auteur
Annet Jacobs
Illustrator
Mariëlla van de Beek
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
95 p. : ill.
ISBN
9789025869533 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De juf van Milos en Joni is heel erg verliefd, op een man van wie ze alleen de schaduw met haar mobieltje heeft kunnen fotograferen. Wie is die schim? Volgens de kinderen in de klas is het een spion. Om jufs geliefde te kunnen opsporen, zullen juf en de kinderen zich allemaal als spionnen gaan gedragen. Ondertussen zit Milos met een groot probleem: de drie witte muizen die hij als verjaarscadeau kreeg, hebben alle gasten uit zijn vaders Griekse restaurant weggejaagd. Hoe moet dat nu verder? Milos en Joni gaan heel ver om de problemen op te lossen. Een redelijk grappig, detectiveachtig verhaal, met af en toe wat warrige overgangen. Hoewel de juf regelmatig in beeld komt, gaat het voornamelijk over de acties van Milos en zijn vriendinnetje. De ontknoping aan het eind zullen veel lezers al hebben zien aankomen. De vijftien hoofdstukken hebben voornamelijk korte zinnen. De vele illustraties in zwart-wit met grijstinten geven de gebeurtenissen en emoties levendig weer. Zelfstandig te lezen…Lees verder

De verliefde juf wordt spion

Juf Fenna is een hippe juf. Ze houdt schuimparty’s in de klas, betrekt haar leerlingen bij haar zoektocht naar een lief en maakt van hen zelfs spionnen. Niet meteen een erg geloofwaardige insteek, maar zeker de droom van kinderen met een saaie juf of meester. De zoektocht naar een lief evenals naar ontsnapte muizen is de rode draad van het verhaal. Tijdens een klasgesprek vertelt Milos dat hij graag huisdieren zou hebben. Omdat zijn ouders een restaurant uitbaten, is dit echter onmogelijk. Daar brengt zijn klasgenootje, Joni, verandering in. Ze geeft hem drie muizen cadeau, maar die weten zo goed als meteen te ontsnappen. Muizen die rondlopen in een restaurant is een regelrechte ramp. Het restaurant moet zelfs sluiten. Milos en Joni doen er alles aan om de drie muizen terug te vangen. Ook willen ze de recensente, Keet Staal, ervan overtuigen dat het hele muizenverhaal niets te maken heeft met een gebrek aan hygiëne in het restaurant.

In de korte hoofdstukken wisselen de …Lees verder

Suggesties