Boek
Nederlands

De mug op de brug

Annie M.G. Schmidt (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
De mug op de brug
×
De mug op de brug De mug op de brug
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is druk op de brug bij Breukelen. Er komt steeds meer verkeer bij tot er niets meer bij kan. Wat gebeurt er als er een heel kleine mug op de brug landt? Prentenboek met kleurrijke illustraties met een grappig versje van Annie M.G. Schmidt.
Titel
De mug op de brug
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789045123714 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Humor (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is druk op de brug bij Breukelen, heel erg druk. Er komen steeds meer auto’s, fietsers, brommers en dieren bij.... en dan ook nog een mug! Als dat maar goed afloopt. ‘De brug bij Breukelen’ is een van de vele bekende versjes uit de literaire erfenis van Annie M.G. Schmidt. Met de nieuwe titel ‘De mug op de brug’ en wat kleine tekstuele aanpassingen kan een nieuwe generatie hiervan genieten. De prenten, die steeds twee bladzijden beslaan, zijn vrolijk, kleurrijk, ze bevatten veel grappige details. Ze zijn kenmerkend voor de stijl van Noëlle Smit, die inmiddels veel kinderboeken heeft geïllustreerd, zoals ‘Fiet wil rennen’ (Prentenboek van het jaar 2011). Op de meeste bladzijden staan slechts enkele regels tekst, samen met de illustraties vormt het een mooi geheel. Jonge kinderen zullen samen met o.a. hun (groot)ouders en leerkrachten vast van dit prachtige prentenboek genieten. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties