Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De A van Abeltje

Annie M.G. Schmidt (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
Abeltje beleeft met zijn vrienden dolle, maar ook spannende avonturen, wanneer ze proberen de verdwenen Laura en haar konijn te vinden. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De A van Abeltje
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Editie
19
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2009 | Andere uitgaves
190 p. : ill.
ISBN
9789045107677 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Laura, Abeltjes vriendinnetje, verdwijnt spoorloos tijdens een goocheltruc op de kermis. Abeltje, juffrouw Klaterhoen en mijnheer Tump lenen een woonwagen en trekken rond op zoek naar Laura. Zo beleven ze allerlei nieuwe avonturen. Het verhaal dateert oorspronkelijk uit 1955 en kwam tot en met de tiende druk uit met illustraties van Wim Bijmoer. Deze zijn bij de elfde druk vervangen door tekeningen van Thé Tjong-Khing. De tekst is prettig leesbaar en ook de humoristische zwart-witillustraties komen goed tot hun recht. De originele wendingen in het verhaal houden de aandacht gespannen, evenals het gevarieerde taalgebruik - zonder moeilijke woorden - waardoor personen en omstandigheden goed getekend worden. Vervolg op 'Abeltje', dat in 1998 succesvol werd verfilmd. Een fijn leesboek voor kinderen vanaf ca. 10 jaar, als voorleesboek ook voor jongere kinderen geschikt.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties