Cd

Dikkertje Dap en 80 bekende kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt en anderen

Annie M.G. Schmidt (naar het werk van)
+1
Dikkertje Dap en 80 bekende kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt en anderen
×
Dikkertje Dap en 80 bekende kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt en anderen Dikkertje Dap en 80 bekende kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt en anderen

Dikkertje Dap en 80 bekende kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt en anderen

Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:
Verzameling van 82 kinderliedjes, gezongen door verschillende kinderkoren. Vanaf ca. 4 jaar.
Toon meer
Titel
Dikkertje Dap en 80 bekende kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt en anderen
Naar het werk van
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Uitgever
Sony, 2014
2 cd's + boekje
Speelduur
01:55:04
EAN
0888750175021
CDR
LAX2655
Plaatsingssuggestie
Liedjes (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dubbelcd met klassieke Nederlandse kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt en anderen. De eerste cd bevat ondermeer Pippeloentje, De heks van Sierkonfleks, De wim-wamreus en De markiezin Van Toerlatooi. De goed verstaanbare liedjes bevatten volledige verhaallijnen; de sfeer varieert van hilarisch tot griezelig en spannend. Moeilijkere woorden zijn binnen de context te begrijpen. Er is gewerkt met eenvoudig eindrijm zoals abcb en aabb. De tweede cd is ingezongen door een ander kinderkoor en bevat potpourri's en medleys van liedjes zoals Kortjakje, Moriaantje en Er zaten zeven kikkertjes. De overgangen zijn lelijk en abrupt. De traditionele melodieën zijn vrij bewerkt. Het onverwachts optrekken en afremmen ontmoedigt het meezingen. De muzikale begeleiding is op deze tweede cd eenvoudig en weinig verrassend. Dubbelcd waarvan de eerste de moeite waard. is. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia