Cd

Het beertje Pippeloentje

+1
Het beertje Pippeloentje
×
Het beertje Pippeloentje Het beertje Pippeloentje

Het beertje Pippeloentje

Doelgroep:
Alle leeftijden

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee cd's met liedjes over beren. De eerste bevat twaalf liedjes over Beertje Pippeloentje, waarvan de teksten geschreven zijn door Annie M.G. Schmidt. Deze liedjes hebben eenvoudige teksten, die duidelijk gearticuleerd worden gezongen door een of twee solisten onder begeleiding van een klein orkest. De muzikale arrangementen zijn simpel. De tweede cd bevat veertien liedjes, die geschreven en gearrangeerd zijn door meerdere tekstschrijvers en componisten/arrangeurs, en kent daardoor meer afwisseling. Zij worden goed verstaanbaar gezongen door solisten en koren, en de muzikale begeleiding bestaat uit grotere orkesten. Het zijn niet alleen leuke luisterliedjes voor kinderen van ongeveer drie tot acht jaar, maar vele kunnen ook worden meegezongen. Bevat tevens een in zwartwit uitgevoerd speel- en kleurboekje, waarvan de tekeningen te klein zijn om door de kleinste kinderen te worden gekleurd.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar verhalen, gedichten en liedjes opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burge…Lees verder op Wikipedia