Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Jip en Janneke. 1

Annie M.G. Schmidt (auteur), Fiep Westendorp (illustrator)
+1
Jip en Janneke. 1
×
Jip en Janneke. 1 Jip en Janneke. 1
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Originele en grappige, soms ook heel stoute plannetjes maken Jip en Janneke; maar altijd zullen kleuters zichzelf herkennen in de genoeglijke avonturen van die twee buurkinderen. Vanaf ca. 3 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Kleuters
Titel
Jip en Janneke. 1
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Editie
63
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2011 | Andere uitgaves
150 p. : ill.
ISBN
9789045110486 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 30 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundel met vijftig korte verhaaltjes van twee à drie bladzijden waarin de kleuters Jip en Janneke de hoofdrol spelen. De kinderen beleven vele avonturen, waar de kleuter van tegenwoordig zich nog steeds in terug kan vinden. De rolpatronen zijn traditioneel; het jongetje is stoer en het meisje wil graag beschermd worden. Aan zaken als ter beloning snoep geven, merk je dat deze verhalen al ruim vijftig jaar oud zijn. De verhalen ademen een sfeer van warmte, geborgenheid en veiligheid. De zwart-witillustraties passen goed bij de tekst. Goed verzorgde uitgave. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 3 jaar.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties