Cd

Kinderen zingen de leukste liedjes. vol.1

+1
Kinderen zingen de leukste liedjes. vol.1
×
Kinderen zingen de leukste liedjes. vol.1 Kinderen zingen de leukste liedjes. vol.1

Kinderen zingen de leukste liedjes. vol.1

Doelgroep:
Alle leeftijden

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Onder de titel: Kinderen zingen de leukste liedjes van Annie M.G. Schmidt worden veertien liedjes ten gehore gebracht. De meeste van deze liedjes zullen algemeen bekend zijn zoals bijvoorbeeld 'De kat van ome Willem', 'Tante en oom in Laren' en 'Ik ben Otje'. Kinderen vanaf ca. 6 jaar zullen deze liedjes eenvoudig kunnen meezingen. Het is wel jammer dat er alleen een originele versie is en geen 'meezing-variatie'. Ook een tekstboekje ontbreekt. Toch zal deze tijdloze cd een aanwinst zijn om de muzieklessen op de basisschool te ondersteunen. Met name de leerlingen van de middenbouw (6-9 jaar) zullen met plezier meezingen.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia