Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verzameling van vier hoorspelen, vier liedjes en vier versjes van Annie M.G. Schmidt. De hoorspelen over Pluk van de Petteflet zijn een bewerking van het gelijknamige boek over Pluk, het jongetje met het rode kraanwagentje. De stemmen worden vertolkt door o.a. Kitty Courbois als verteller, Susanne Helmer als Pluk en Marjan Luif als Mevrouw Helderder. De liedjes zijn afkomstig van de compactdisc 'De koningin van Lombardije' en worden gespeeld en gezongen door de muziekgroep Annie's M.G.. De versjes worden voorgedragen door Annie M.G. Schmidt zelf en komen uit het boek 'Ziezo'. Bevat o.a.: Pluk vindt een huisje (hoorspel), Sebastiaan (versje), Dikkertje Dap (liedje), Duizeltje (hoorspel) en M'n opa (liedje). Voor alle kleine en grote liefhebbers van Annie M.G. Schmidt.Naar gegevens van de uitgever.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar verhalen, gedichten en liedjes opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aan…Lees verder op Wikipedia