Luisterboek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Pluk van de Petteflet : hoorspel

Annie M.G. Schmidt (auteur), Kitty Courbois (verteller), Harry Bannink (muziek)
+1
Pluk van de Petteflet : hoorspel
×
Pluk van de Petteflet : hoorspel Pluk van de Petteflet : hoorspel
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Pluk, die op het zolderkamertje van de Petteflet woont, is de held en de redder wanneer de andere flatbewoners en zijn vrienden, de dieren, in nood verkeren
Bevat
CD 1 Pluk vindt een huisje
CD 2 Dikke Dollie in gevaar
CD 3 Naar Egwijk aan zee
CD 4 De eitjes van Leentje
CD 5 De oude visser
CD 6 Woensdag
CD 7 Grote mensen spelen
CD 8 Tot ziens!
Titel
Pluk van de Petteflet : hoorspel
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Verteller
Kitty Courbois
Muziek
Harry Bannink 1929-1999
Bewerker
Tom Sijtsma
Taal
Nederlands
Editie
13
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2012 | Andere uitgaves
8 cd's
ISBN
9789054442684

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Cd-luisterboek bestaande uit acht compactdiscs met de hoorspelversie van het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Pluk woont op de bovenste verdieping van de Petteflet. Het vriendelijke en behulpzame jongetje met de rode kraanwagen is de held en redder wanneer andere flatbewoners en dieren in nood verkeren. De VPRO-radio heeft dit hoorspel in veertig afleveringen uitgezonden in haar zondagavondprogramma 'Van nul tot tachtig' in 1992. Iedere compactdisc bevat vijf Pluk-avonturen, die ook goed afzonderlijk te beluisteren zijn. Bregje Boonstra (NRC 3-1-1992) is van mening dat het hoorspel gedragen wordt door Kitty Courbois in de rol als verteller, die met die stem waar het leven aan af is te horen een mooi evenwicht weet te bereiken tussen vanzelfsprekendheid en de belofte van wat de luisteraar nog voor opwindends te wachten staat. Met muziek van Harry Bannink. Geschikt vanaf ca. 4 jaar.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties