Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Augustus : de eerste keizer

Anthony Everitt (auteur)
+1
Augustus : de eerste keizer
×
Augustus : de eerste keizer Augustus : de eerste keizer

Augustus : de eerste keizer

Biografie van de eerste Romeinse keizer (63 v.Chr.-14 n.Chr.).
Titel
Augustus : de eerste keizer
Auteur
Anthony Everitt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The first emperor : Caesar Augustus and the triumph of Rome
Editie
8
Uitgever
[Amsterdam]: Ambo /Anthos, 2014 | Andere uitgaven
472 p., [8] p. pl.
ISBN
9789026322938 (paperback)
Plaatsingssuggestie
923.4 (SISO) Romeinse oudheid (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met uitzondering van Julius Caesar spreekt geen Romein zo tot de verbeelding als keizer Augustus (63 v.Chr.-14 n.Chr.), de geadopteerde zoon van Caesar en diens erfgenaam. Deze biografie is min of meer in twee delen onderverdeeld. Eerst volgen we hoe een jongeman van nog geen twintig jaar er in ongeveer vijftien jaar in slaagt om alleenheerser te worden van het grootste rijk ter wereld. Na de moord op zijn adoptiefvader rekent Augustus eerst af met diens moordenaars. Aanvankelijk in een ongemakkelijk bondgenootschap met Marcus Antonius, naast Caesar de tweede man van het Romeinse Rijk en destijds diens gedoodverfde opvolger, totdat hij uiteindelijk ook met hem, zijn grootste rivaal, afrekent. Het is vooral in dit eerste deel dat de complexe persoonlijkheid van Augustus tot leven komt. Het tweede deel dat met name gaat over de consolidatie van de macht, is wat schematischer; dat komt vooral omdat er veel minder bronnen zijn. Dit laat onverlet dat dit een overtuigende biografie is over …Lees verder

Over Anthony Everitt

Anthony Everitt (31 januari 1940) is een Engels academicus en publicist.

Biografie

Everitt studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Cambridge. Hij publiceert regelmatig in onder meer The Guardian en The Financial Times. Hij werkte tijdens zijn loopbaan op de vakgebieden van de literatuur en de beeldende kunsten. Zo was hij secretaris-generaal van de Arts Council of Great Britain. Hij is een gasthoogleraar kunst- en cultuurbeleid aan de Nottingham Trent University. Everitt is een Companion van het Liverpool Institute of Performing Arts en een Honorary Fellow van het Dartington College of the Arts.

Everitt schreef succesvolle biografieën van Augustus, Hadrianus en Cicero en een boek over de opkomst van Rome, De geboorte van Rome. Hij woont in Wivenhoe vlak bij Colchester.

Publicaties