E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Augustus : de eerste keizer

Anthony Everitt (auteur)
+1
Augustus : de eerste keizer
×
Augustus : de eerste keizer Augustus : de eerste keizer

Augustus : de eerste keizer

Hij trof een stad aan in baksteen en liet er een achter in marmer. Caesar Augustus (63 v.Chr. tot 14 n.Chr.) geldt als een van de invloedrijkste heersers die ooit hebben geleefd. Zijn opkomst begon met de moord op Julius Caesar zijn oudoom en adoptievader en culmineerde in het titanische gevecht met Marcus Antonius en diens minnares Cleopatra. In de 45 jaar dat hij regeerde, betoonde Augustus zi
Titel
Augustus : de eerste keizer
Auteur
Anthony Everitt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The first emperor : Caesar Augustus and the triumph of Rome
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2017
472 p. : ill.
ISBN
9789026326059
Plaatsingssuggestie
923.4 (SISO) Romeinse oudheid (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Anthony Everitt

Anthony Everitt (31 januari 1940) is een Engels academicus en publicist.

Biografie

Everitt studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Cambridge. Hij publiceert regelmatig in onder meer The Guardian en The Financial Times. Hij werkte tijdens zijn loopbaan op de vakgebieden van de literatuur en de beeldende kunsten. Zo was hij secretaris-generaal van de Arts Council of Great Britain. Hij is een gasthoogleraar kunst- en cultuurbeleid aan de Nottingham Trent University. Everitt is een Companion van het Liverpool Institute of Performing Arts en een Honorary Fellow van het Dartington College of the Arts.

Everitt schreef succesvolle biografieën van Augustus, Hadrianus en Cicero en een boek over de opkomst van Rome, De geboorte van Rome. Hij woont in Wivenhoe vlak bij Colchester.

Publicaties