Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Cayo Esquelito

Anthony Horowitz (auteur), Lisette Lambrichts (verteller)
+1
Cayo Esquelito
×
Cayo Esquelito Cayo Esquelito
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als de 14-jarige Alex een klusje voor de Britse geheime dienst opknapt, komt hij in aanraking met een misdaadorganisatie uit het Verre Oosten. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Spioneren, Tennis
Titel
Cayo Esquelito
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Verteller
Lisette Lambrichts  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Skeleton Key
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2002
1 cd
Speelduur
08:41:57
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 28 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alex Rider (14) voert voor de Britse geheime dienst M16 spionageopdrachten uit. Hij komt in aanraking met een misdaadorganisatie uit het Verre Oosten, die het medogenloos gemunt heeft op zijn leven. Daarom is het voor Alex beter een tijdje 'van de Britse aardbodem te verdwijnen'. Bovendien onmoet hij de gewezen Russische generaal Sarov, die op het Cubaanse eiland Cayo Esquelito voorbereidingen treft voor het tot ontploffing brengen van een atoombom in Moermansk. In dit spannende verhaal weet Alex diverse malen op het nippertje aan een wisse dood te ontsnappen. De realistische geschiedenis wordt met vaart verteld, waarbij het opvalt hoeveel oog voor detail de auteur heeft in zijn beschrijvingen van onder meer het tennistoernooi van Wimbledon, de werkwijze van de Amerikaanse CIA, hulpmiddelen die spionnen kunnen gebruiken in benarde situaties en de complexe beveiliging van de villa van Sarov op Cayo Esquelito. In vlot Nederlands vertaald. De thriller-auteur, die al vele titels op zijn n…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia

Suggesties