Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De jongen die te veel wist

Anthony Horowitz (auteur)
+1
De jongen die te veel wist
×
De jongen die te veel wist De jongen die te veel wist

De jongen die te veel wist

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De twee broers Diamant proberen een gevaarlijke huurmoordenaar te ontmaskeren. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De jongen die te veel wist
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
South by southeast
Editie
6
Uitgever
Antwerpen: Facet, 2005 | Andere uitgaves
183 p.
ISBN
90-5016-362-9 9789050163620 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op verkenning in een omgekeerde wereldDit artikel gaat op ontdekking in de omgekeerde wereld die Anthony Horowitz in zijn boeken creëert. Horowitz voorstellen, is haast overbodig. De in Noord-Londen geboren schrijver (1955) stevende sinds zijn negende ambitieus op zijn eerste schrijverscontract af. Zodra hij dit op zak had (als 22-jarige), was er geen houden meer aan. De man schrijft gemiddeld twee (jeugd)boeken per jaar en neemt er televisie- en filmscripts als toetje bij. Alle schrijfsels richten de soms komische neus in dezelfde spannende richting.

Dit jaar had Horowitz de eer het Vlaamse jeugdboekengeschenk, Overleven op Krokodil-eiland, neer te pennen. Voor uitgeverij Facet vormde dit een ideale aanzet om de gehele Horowitzbibliotheek te herdrukken. Meteen een uitgelezen moment om, in de voetsporen van Horowitz' jonge helden, op speurtocht te gaan naar het mysterieuze recept van mans neergeschreven mysteries. Dit imrecept blijkt een vlijmscherpe en d…Lees verder
Van de AVRO-televisieserie 'South by Southeast', in 1991 uitgezonden, zou dit verhaal bekend kunnen zijn. 'South by Southeast' zijn de laatste woorden, die een geheimagent stamelt alvorens hij aan zijn verwondingen bezwijkt. Met deze en nog enkele summiere aanwijzingen proberen de twee gebroeders Diamant de huurmoordenaar op te sporen om hem van nog meer snode plannen te weerhouden. Allerlei verwikkelingen voeren hen van Londen naar Amsterdam. Het verhaal staat bol van allerlei geestigheden, waarvoor je, in de stemming moet zijn. Enkele gewelddadige scènes zijn acceptabel in deze detective, die liefhebbers vanaf ca. 10 jaar zal aanspreken doordat het ik-verhaal geschreven is vanuit de 14-jarige Nick Diamant, die weliswaar de jongste, maar zeker niet de domste is van het tweetal privé-detectives. Goed geschreven en spannend deel uit een serie. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia