Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De tien vingers van Sedna : mythen en sagen uit de hele wereld

Anthony Horowitz (auteur), Francis Mosley (illustrator)

De tien vingers van Sedna : mythen en sagen uit de hele wereld

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Bundel met negentien bewerkte mythen en sagen uit verschillende landen. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
De tien vingers van Sedna : mythen en sagen uit de hele wereld
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Illustrator
Francis Mosley
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Antwerpen: Facet, 1994 | Andere uitgaves
154 p. : ill.
ISBN
90-5016-175-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundel met 19 bewerkte mythen en sagen, waaronder bekende (Isis en Osiris, Pyramus en Thisbe, Romulus en Remus) en minder bekende. De subtitel belooft verhalen uit de hele wereld. Dat maakt Horowitz waar: van poolijs tot Afrika, van Scandinavië tot Polynesië strekt zich die wereld uit. Geen moeilijk gedoe over wat precies het eigene is van de diverse culturen en hoe dat in het verhaal tot uiting komt. Integendeel: Horowitz vertelt recht voor z'n raap, op laconieke toon en met (echt Engelse?) droge humor waar dat zo uitkomt. De vertaling heeft dat goed aangevoeld; bovendien is voor deze druk de tekst opnieuw geredigeerd en gemoderniseerd. Een verdraaid aardige bundel, mooi verzorgd in hardcover, lekker leesbaar. Met zwartwitillustraties; omslagillustratie in kleur. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia