Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Duivel en duivelsmaatje

Anthony Horowitz (auteur)
+1
Duivel en duivelsmaatje
×
Duivel en duivelsmaatje Duivel en duivelsmaatje

Duivel en duivelsmaatje

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In de tijd van koningin Elisabeth I van Engeland trotseert Tom vele gevaren om uiteindelijk bij het toneelgezelschap van William Shakespeare te komen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Duivel en duivelsmaatje
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The devil and his boy
Uitgever
Antwerpen: Facet, 2003 | Andere uitgaves
151 p.
ISBN
90-5016-402-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze niet-geïllustreerde maar wel deels op werkelijkheid berustende jeugdroman, speelt in het zestiende-eeuwse Londen. De dertienjarige Tom sluit zich na enige avonturen met diverse snoodaards naïef en onwetend aan bij een geheim genootschap dat onder het mom van toneelgezelschap tijdens een optreden aan het hof een aanslag beraamt op koningin Elisabeth I. Onder verdachte omstandigheden weet Tom dit te verhinderen; hij wordt ternauwernood van het schavot gered. Hij blijkt Elisabeths kleinzoon te zijn en mag zijn droom realiseren: zich aansluiten bij het gezelschap rond William Shakespeare. Dit vlotte verhaal valt op door helder afgeperkte scènes, is goed verteld en als in een soap eindigt het op een spannend moment, soms met elementen uit de triviaalliteratuur en personen die psychologisch weinig diepgang hebben. Het boek met een informatief en humoristisch nawoord zal jongeren vanaf ca. 12 jaar, die spanning en griezel in een historische context waarderen, aanspreken.

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia