Dvd
Engels
Tijdens de Tweede Wereldoorlog lost detective Christopher Foyle misdaden op in en rond het plaatsje Hastings aan de Engelse zuidkust
Titel
Foyle's war. Seizoen 5
Scenarist
Anthony Horowitz 1955-
Acteur
Michael Kitchen
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2009
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2008
Speelduur
ca. 300 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045219130 (box)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Engelse televisieserie met in de hoofdrol Michael Kitchen (Reckless; To play the king). De serie is geschreven door Anthony Horowitz die ook meewerkte aan onder meer Poirot, Midsomer murders en Murder in mind. Het verhaal begint in 1940. Detective Christopher Foyle, onlangs weduwnaar geworden, zou liever dienst nemen om zijn bijdrage te leveren aan 'the war effort', maar krijgt van zijn chef geen toestemming. Samen met zijn vrouwelijke chauffeur Samantha ('Sam') en zijn assistent Paul, die tijdens de eerste oorlogshandelingen een been is verloren, onderzoekt hij misdaden in en rond Hastings, een plaatsje aan de schilderachtige Engelse zuidkust. De misdaden spelen een bijrol in het verhaal, hoofdzaak is de dreigende en onzekere sfeer van de oorlog, de vraag naar goed en kwaad, de keuzes die mensen moeten maken. Patrick Bremmers (Parool 12-12-'03): '(...) goedverzorgde 'whodunit' (...) sublieme titelvertolker Michael Kitchen (...)'.

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia