Boek
Nederlands
De werkloze acteur Jason Fletcher hoort in een pub een buitengewoon gruwelijke grap vertel­len en gaat uitzoeken wie ze verzonnen heeft. Naarmate Jason vordert in zijn zoektocht, raakt zijn leven steeds meer in de war.
Titel
Moordgrap
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Killing joke
Uitgever
Antwerpen: Book and Media Publishing, 2002
302 p.
ISBN
90-5720-140-2

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia