Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Necropolis

Ook verschenen als Gebaseerd op een idee The day of the dragon

Anthony Horowitz (auteur), Frieda Dalemans (vertaler)
+1
Necropolis
×
Necropolis Necropolis

Necropolis

Ook verschenen als Gebaseerd op een idee The day of the dragon

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De Ouden willen de mensheid vernietigen. Scarlett is een van de vijf tieners die hen kunnen tegenhouden, maar zij kent haar gave nog niet. Matt en zijn vrienden moeten haar vinden voor de Ouden dat doen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Necropolis
Ook verschenen als
Gebaseerd op een idee The day of the dragon
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Vertaler
Frieda Dalemans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Necropolis
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014 | Andere uitgaven
319 p.
ISBN
9789044810868 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Ouden (boosaardige bovennatuurlijke wezens) willen de mensheid vernietigen. Vijf tieners hebben de macht hen tegen te houden. De Engelse Scarlett Adams is één van hen, maar weet niets van haar gave. Het is aan Matt en zijn vrienden haar te vinden vóór de Ouden dat doen. Vierde deel in de serie ‘De kracht van Vijf’*; anders dan de voorgaande delen, niet goed apart van de andere boeken uit de reeks te lezen. De auteur bewijst opnieuw zijn meesterschap als schrijver van fantasythrillers. In minder deskundige handen hadden de shockeffecten, vertragingen en perspectiefwisselingen ergernis kunnen wekken, nu zorgen ze voor een bloedspannende roman, waarin zelfs de ‘goeden’ niet te vertrouwen lijken te zijn. De bovennatuurlijke gebeurtenissen spelen zich af in een hedendaags decor, waardoor ze geloofwaardig worden. De stad Hongkong, die door een dodelijke ziekte in een Necropolis verandert, wordt met veel aandacht voor couleur locale beschreven, zonder dat de beschrijvingen het verhaal ver…Lees verder

De kracht van vijf. Necropolis

In dit vierde deel van de intrigerende reeks ‘De kracht van vijf’ speelt voor het eerst in het oeuvre van Horowitz een meisje de hoofdrol: Scarlett. In vergelijking met de andere vier hoofdpersonages uit de voorgaande boeken, lijkt zij op het eerste gezicht niet zo heel bijzonder. Tijdens een schooluitstapje naar Londen komt ze door één van de deuren in een kerk terecht in een afgelegen klooster. Daar wordt ze gegijzeld door aanhangers van de Ouden. Ze weet echter te ontsnappen, maar durft niets te vertellen over haar bizarre verdwijning. Hongkong is ondertussen in handen van de Ouden die de stad langzaam maar zeker in Necropolis veranderen, de dodenstad. Alleen de vijf Poortwachters kunnen het einde van de wereld voorkomen, maar dan moet hun vijfde lid wel gevonden worden. Koortsachtig gaan Matt en de drie anderen op zoek naar Scar, die ondertussen is afgereisd naar Hongkong waar haar vader werkt voor Nightrise. Pas op het einde van het verhaal wordt duidelijk over welke machten S…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore (Groot-Londen), 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz had op zijn negen jaar een klacht ingediend voor aanranding. Hij werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De M…Lees verder op Wikipedia

Suggesties