Boek
Engels

Never say die

Anthony Horowitz (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Alex Rider (15) valt in handen van een misdadige tweeling. Hij ontdekt dat de tweeling het plan heeft een groot aantal kinderen van rijke ouders te kidnappen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Never say die
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Engels
Uitgever
London: Walker Books, 2017
376 p.
ISBN
9781406377835 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alex Rider (15) heeft er een klus voor de Britse geheime dienst opzitten als hij een gecodeerde mail ontvangt. Hij vermoedt dat die van zijn verdwenen vriendin Jack is. Hij gaat op zoek naar haar en valt in handen van een misdadige tweeling. Met behulp van Britse geheime agenten weet hij te ontsnappen. Hij ontdekt dat de tweeling het plan heeft een groot aantal kinderen van rijke ouders te kidnappen en gaat met behulp van de geheime dienst achter de tweeling aan. De auteur had aangegeven dat het laatste deel over Alex Rider was verschenen, maar (wellicht met een knipoog naar James Bonds Never say never again) kon de verleiding toch niet weerstaan, om nog een deel te schrijven, aangezien hij voldoende nieuwe ideeën had. Hij is een geboren verteller met een rijke fantasie. Het spannende verhaal boeit van begin tot eind en zal de lezer doen uitkijken naar een volgend deel. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia