Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Oblivion

Anthony Horowitz (auteur)
+1
Oblivion
×
Oblivion Oblivion
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De aarde wordt geteisterd door allerlei natuurrampen. Matt, Pedro, Scott, Jamie en Scar, de vijf Poortwachters, zullen opnieuw de strijd moeten aangaan met de Ouden en hun koning Chaos. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Oblivion
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Oblivion
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
621 p.
ISBN
9789044818741 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het vijfde en laatste deel in de serie ‘De Kracht van Vijf’, een serie dystopische verhalen over vijf kinderen die moeten voorkomen dat de 10.000 jaar geleden opgesloten Ouden de aarde definitief verwoesten. Zij zijn de reïncarnaties van de kinderen die destijds verantwoordelijk waren voor de opsluiting. In dit slotdeel zijn zij, tien jaar later, verspreid over de hele wereld. Omdat de aarde nu bijna is verwoest, is het van levensbelang dat zij zich herenigen. De laatste strijd vindt plaats in Oblivion op Antarctica. De auteur trekt in deze fictieve wereld een parallel met de huidige wereld vol geweld, klimaatvervuiling en rampen. Hij verpakt zijn boodschap in een spannend en filmisch geschreven verhaal boordevol actie. De eerste vier delen verschenen tussen 1988 en 1991 oorspronkelijk in de ‘Pentagram’-serie. De auteur herschreef deze, maar aan een slotdeel kwam hij niet toe. Met bijbehorende (Engelstalige) website: powerof5.co.uk. Kennis van de eerder verschenen delen is nood…Lees verder

De kracht van vijf. Oblivion

Wanneer Hongkong door een orkaan verwoest wordt, weten de vijf Poortwachters op het nippertje te ontsnappen door een van de speciaal voor hen gebouwde poorten. Omdat ze geen bestemming hebben afgesproken, komen ze verspreid over de hele wereld terecht, en dat net nu ze elkaar eindelijk gevonden hebben. Enkel als de Vijf samen zijn, kunnen ze de Ouden overwinnen. Eén voor één ontdekken ze in welke penibele situatie ze terechtgekomen zijn. Niet enkel zijn ze elkaar kwijt, maar ze zijn ook tien jaar verder en de wereld ziet er helemaal anders uit. De Ouden hebben flink huisgehouden met behulp van Nightrise. Chaos, oorlog, angst, armoede en vernieling zijn alomtegenwoordig. In Oblivion op Antarctica verzamelen de Ouden de meest verschrikkelijke creaturen. Maar de mensen brengen een wereldleger op de been en ook de Vijf zijn onderweg. Zullen zij in staat zijn de wereld te redden, nu één van hen gekozen heeft voor het kwaad?
Meer dan 25 jaar geleden begon Horowitz deze bijzondere reek…Lees verder

Over Anthony Horowitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Edwardx

Anthony Horowitz (Stanmore (Groot-Londen), 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz had op zijn negen jaar een klacht ingediend voor aanranding. Hij werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor …Lees verder op Wikipedia